Zwemvijver 't Waar

Gepubliceerd op: 01-07-2016

In het voorjaar van dit jaar mochten wij een vijver aanleggen voor een klant in 't Waar. De wens van de klant was een zwemvijver waar zowel zij als hun honden gebruik van konden maken. Een leuke en uitdagende klus voor het team van de Groene Klaver!

Het uitgraven van de vijver is door een graafmachine gebeurd. Voor stabiliteit van de bovenste rand brengen wij een kunststof rand aan.

De contouren van de vijver hebben we met de hand bij gestoken, zodat deze een natuurlijke vorm krijgt.

 

 

Hierna hebben wij de rand en de vijver aangesmeerd met stabilisatie zand (stelspecie). Dit is ter voorkoming van verzakkingen, geeft extra stabiliteit, en vormt een beschermlaag voor de folie.

Na het aanbrengen en het uitharden van het stabilisatie zand kon de op maat gelaste membraan van EPDMrubberfolie worden uitgerold en geplaatst worden.

Hierna kon de vijver gevuld worden met water. Wanneer de vijver helemaal vol is kunnen we de finishing touch uitvoeren en het folie verder afwerken.

Na het plaatsen van een brug en de traptreden is de vijver klaar. Een tevreden klant en ons team een ervaring rijker.