Waarom een onderhoudsvrije tuin?

U houdt van een mooie tuin om 's zomers lekker in te zitten. Maar groene vingers heeft u niet. Of u heeft simpelweg geen tijd om te tuinieren. De onderhoudsvrije tuin is dan echt iets voor u.

Onderhoudsvrije tuin: beplanting

Een onderhoudsvrije tuin lijkt heel simpel: gewoon alles betegelen. Maar dit is wel erg ongezellig en kil. Kies daarom voor mooie potten met planten, die overigens wel regelmatig water nodig hebben. Nog eenvoudiger is het kiezen voor een afgescheiden border of planten langs de tuinafscheiding (in de grond). Water geven kan dan eenvoudig door een sproeisysteem of tuinslang aan te sluiten. Ook klimop langs de tuinafscheiding is simpel en geeft toch een groen gevoel!

Onderhoudsvrije tuin: materiaal en bestrating

Een groot terras met afgescheiden border is een goede keuze. Door het gebruik van veel bestrating blijft de tuin redelijk onderhoudsvrij. Ook mooi: gebruik grind voor de afwisseling. Wel met worteldoek eronder om onkruidgroei te beperken. Ook een kleine vijver in de onderhoudsvrije tuin is een leuke blikvanger met weinig onderhoud. Een vrijblijvende offerte ontvangen voor de onderhoudsvrije tuin?

Gratis offerte aanvragen 

Voorbeelden onderhoudsvrije tuin

Bekijk hieronder een aantal foto's van onze onderhoudsvrije tuinen.