Waarom een kindvriendelijke tuin?

Een tuin is een heerlijke speelplek voor (kleine) kinderen. Spelen met een bal, fietsen op een driewielertje, rondrennen, handstand oefenen....het gebeurt allemaal beschermd in uw eigen tuin. Het is dan wel belangrijk dat uw tuin kindvriendelijk is. Dat wil zeggen; veilig voor de kinderen en bestand tegen een stootje.

Kindvriendelijke tuin: beplanting en gazon

Kinderen vinden het heerlijk om op gras te rennen en te spelen. Ook leuk: plaats een glijbaan of (bij warm weer) een zwembad op het gazon! Heeft u een ruime tuin? Denk dan aan een moestuintje, waar de kinderen hun eigen groentes kunnen kweken. Plezier gegarandeerd en nog leerzaam ook. Niet alle planten zijn geschikt voor een tuin met nieuwsgierige kleine kinderen. Uw hovenier adviseert u over niet-giftige planten.

Kindvriendelijke tuin: materialen

Een klein laagje water is al gevaarlijk voor kleine kinderen. We raden waterpartijen en vijvers dan ook af in een kindvriendelijke tuin. Hoe goed u ook oplet, het is het risico niet waard. Kies liever voor een zandbak, u kunt er later een vijver van maken. Verder is het slim te bedenken dat kinderen tijdens het spelen in de tuin wel eens zullen vallen. Scherpe randen, grindtegels en verhogingen zijn dan ook niet kindvriendelijk.

Kindvriendelijke tuin en uw eigen wensen

U heeft zelf ook wensen en de tuin hoeft niet alleen leuk voor de kinderen te zijn. U wilt natuurlijk ook sfeer in de tuin. Denk aan mooie bloembakken, een pergola en een heerlijk terras! Een vrijblijvende offerte voor een kindvriendelijke tuin ontvangen?

Gratis offerte aanvragen

Voorbeelden kindvriendelijke tuin

Bekijk hieronder een paar foto's van onze kindvriendelijke tuinen.