Groene aanslag: wat is het?

Groene aanslag op uw terras en tegels op bijvoorbeeld de oprit. Erg vervelend als de lente weer voor de deur staat en u van de tuin wilt genieten. Wat is groene aanslag eigenlijk? Het wordt gevormd door algen en mossen, die zich hechten aan bijvoorbeeld een tegel of tuinstoel. Deze aanslag heeft vooral kans om te groeien bij veel schaduw en vocht. Aangezien uw tuin in de herfst en winter weinig zon krijgt, hebben mossen en algen alle kans om te woekeren. Gevolg: groene aanslag!

Groene aanslag verwijderen: waarom?

Gelukkig kunt u de groene aanslag verwijderen. Natuurlijk in eerste instantie om uw tuin weer een frisse aanblik te geven. Niemand vindt het prettig om van de eerste zonnestralen te genieten op een groen aangeslagen terras. De groene aanslag kan daarnaast ook voor gladheid zorgen in uw tuin. Zeker met kinderen die u weer in de tuin wilt laten spelen, is het slim de groene aanslag te verwijderen.

Groene aanslag verwijderen: wanneer?

Zoals gezegd krijgt de groene aanslag vooral kans in de donkere maanden van het jaar. Het is dan ook logisch om het te verwijderen als het voorjaar aanbreekt. Doordat er dan meer zon in uw tuin komt, blijft de aanslag ook weg. Zijn er plekken waar de aanslag hardnekkig is? We bekijken met u of er iets veranderd kan worden aan omliggende beplanting, zodat er weer meer zon bij kan komen. Ook als er veel water in de tuin blijft liggen, kan dit voor veel algen en mossen zorgen.

Groene aanslag verwijderen: hoe werkt dat?

Er zijn verschillende manieren om de groene aanslag te verwijderen. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Zo is de hogedrukreiniger effectief, maar spuit u de voegen tussen tegels ook weg. Schrobben met schoonmaakazijn is milieuvriendelijk, maar een zware klus. Ook zijn er speciale reinigers beschikbaar om de aanslag snel en effectief te verwijderen.

Groene aanslag verwijderen: offerte van de Groene Klaver

Hebt u veel groene aanslag in uw tuin? De Groene Klaver heeft jarenlange ervaring in het onderhouden van tuinen. Ook komen we graag langs om uw terras op te frissen. Wij hebben alle vakkennis en de juiste producten om groene aanslag te verwijderen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. 

Gratis offerte aanvragen

Ook interessant:
> Onkruidbestrijding
> Snoeien tuin
> Gras onderhoud
> Boomverzorging