Hoe de makkelijke moestuin ook bij jou een succes wordt

Gepubliceerd op: 09-06-2016

Gezond, puur en eerlijk eten is een trend die we overal in terug zien. Onze groenten zien we graag onbespoten en zo puur mogelijk op ons bordje terug. Wie kiest voor biologisch en puur is helaas vaak duurder uit en heeft minder keuze in de supermarkt. Jammer, want het smaakt ook nog eens veel beter! De oplossing: zelf een moestuin(tje) maken en daarin allerlei lekkers verbouwen. Veel werk? Welnee, lees nu hoe de Makkelijke Moestuin ook bij jou een succes wordt!

Hoe de Makkelijke Moestuin ook bij jou een succes wordt

Gezond, puur en eerlijk eten is een trend die we overal in terug zien. Onze groenten zien we graag onbespoten en zo puur mogelijk op ons bordje terug. Wie kiest voor biologisch en puur is helaas vaak duurder uit en heeft minder keuze in de supermarkt. Jammer, want het smaakt ook nog eens veel beter! De oplossing: zelf een moestuin(tje) maken en daarin allerlei lekkers verbouwen.

Een moestuin…dat is toch heel veel werk?

Je wordt natuurlijk overal doodgegooid met moestuintips…maar het mislukt nog regelmatig. Niet nodig, want de opzet van de Makkelijke Moestuin maakt het ook voor jou gemakkelijk om je eigen moestuin tot een groot succes te maken. Dat hebben wij van De Groene Klaver niet bedacht, maar we geven je graag informatie hierover. De bedenker van deze methode, wil de moestuin weer dichtbij mensen brengen. Door een eenvoudig plannetje kost het onderhoud slechts 5 minuten per dag. En gaat de moestuin jarenlang mee.

De basis van de moestuin

Om te beginnen is het belangrijk te bedenken dat een plant vijf dingen nodig heeft: zonlicht, water, voeding, lucht en ruimte. Zorg dat hij dit krijgen…en de moestuin wordt een succes. Zo eenvoudig is het eigenlijk. We leggen je graag in het kort uit hoe het werkt. 

Succesfactoren van de Makkelijke Moestuin

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Weinig werk en een hele goede opbrengst. En eigenlijk is het ook nog eens erg leuk om op deze manier te moestuinieren. Voor kinderen superleerzaam!

Maar wat maakt juist deze methode zo succesvol:

  • De juiste basisspullen: moestuinbak, worteldoek, raster en eventueel een klimrekje.
  • De Makkelijke Moestuinmix: een perfecte grondmix van compost, turfmolm en vermiculiet. Dit gaat jaren mee en alle groentes groeien er goed op.
  • Vakken van 30 cm x 30 cm vormen aparte tuintjes binnen de bak, zo verbouw je zoveel mogelijk groente. Gebruik voor klimgroente een klimrek.
  • Zaai volgens een planning en oogst slim, voor een maximale opbrengst.
  • Geef je moestuin regelmatig water, pluk verdwaald onkruid even weg en geniet van je eigen groente.

Het kost je maar een paar minuutjes per dag. De bak zet je dicht bij huis, zodat je er goed zicht op hebt en gemakkelijk bij je oogst kunt.

Zelf een Makkelijke Moestuin maken?

Dat is met deze methode echt eenvoudig. De basispullen (bak, raster, moestuinmix, worteldoek) kan je nu bij De Groene Klaver aanschaffen. Uitgebreide uitleg over de methode, tips en bijvoorbeeld een zaaikalender vind je op http://www.makkelijkemoestuin.nl. Wil je liever hulp bij het aanleggen van je eigen moestuin? Neem dan even contact met ons op.